SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sommarbrev 2019
2019-06-27 10:07

Hej alla tränare i Vasa gymnastik!

Tack för en ännu en rolig och gympafylld termin! Vi har hunnit med massor så som kick-off, internutbildning, gruppaktiviteter, tävlingar, sommarläger och såklart massor av gymnastikträning :D Utan er tränare är det inte möjligt att bedriva den verksamhet vi gör, stort tack till er!


Här kommer lite information från styrelsen


Nya hallar/gymnastiksalar
Till hösten kommer Rödabergskolans gymnastiksal att rivas för att så småningom bygga upp en ny hall. Även Matteusskolans övre hall är avstängd i höst. Därför kommer vi flytta vår träning till en tälthall på Johannes bollplan. Där kommer alla våra grupper att träna och vi kommer flytta med våra redskap dit samt köpa in lite nya redskap. Vi har fått en tid i stora Engelbrektshallen (vilket vi aldrig trodde för några år sedan J ) som gör att vi nu kan erbjuda träning på tumbling och hoppbord för våra äldsta gymnaster. Vi fick även en trampolintid som lila, svarta och gröna gruppen kommer att dela på.

 

Grupper till hösten
Vi kommer inte göra några större förändringar till hösten utan alla grupper kommer fortsätta som de är. Tyvärr kommer vi till hösten inte starta någon ny grupp då vi hade väldigt få föräldrar i kön som kunde bli tränare.

 

Feedback kring ökad gymnastikkunskap hos tränarna
Vi har mottagit feedback från er tränare att flera grupper önskar mer stöttning av seniora tränare på träningarna. Till hösten tänkte vi därför testa ett coachningsupplägg där Josefine och Jessica kommer besöka vissa grupper 2-3 gånger under terminen. Tanken är då att alla tränare ses en stund innan och stannar en stund efter träningen för att gå igenom hur det gick och tips till kommande träningar.

Utbildning är också en viktig nyckel för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet med god kvalité. Vi vill fortsätta uppmuntra er tränare att utbilda er och därför kommer vi fokusera på detta under kick-offen så att ni också vet mer vad som lärs ut på utbildningarna. Bland annat kommer några som gått baskursen berätta mer vad som lärs ut. Höstens kurser börjar dock redan bli fulla så vill du boka in dig redan nu kan du kontakta Carl på: carl.planthaber@gmail.com

(Gymnastikförbundets utbildningar får man gå från det år man fyller 15 år).

 

Ny rutin för tränararvode till hösten
I höst kommer arvodet basers på närvarorapporteringen i sportsadmin. Detta gör det ännu viktigare att ni alltid registrerar rätt närvaro så att ni i slutet på terminen får betalt för de timmar ni varit tränare. Mer om detta på kick-offen.

För ni tränare som har barn i föreningen gäller fortsatt halva terminsavgiften ELLER timarvode.

 

Dans/friståendeträning
Till hösten kommer vi få nya dans- och friståendetränare till nästan alla grupper. Karolina Sundell är en ny tränare i föreningen som kommer ha dansträning med svarta, gröna, blåa och röda gruppen. Karolina ska börja studera på Stockholms universitet i höst och har tidigare tränat både gymnastik och dans. Tack Åsa Zsiga för tipset! Även lila gruppen kommer få en ny danstränare då Ester Björk byter från redskap till dans J

 

Tränare som slutar
Efter många år i föreningen kommer Anna Olofsson sluta som danstränare. Anna har haft ett stort engagemang i föreningen där hon lärt ut dans med också skapat VGs första fristående och även utvecklat det för de nationella tävlingsreglerna. Stort tack för din insats hos oss!

Även Maria Landqvist kommer sluta. Maria har med sin långa gymnastikbakgrund både som gymnast och tränare varit en stor tillgång till föreningen. Hon har tränat flera grupper, hjälpt till att starta upp två nya grupper och varit styrelsemedlem. Tack Maria för ditt engagemang hos oss i VG!


Till sist vill vi önska alla en härlig sommar så ses vi i augusti på kick-offen!

Hälsningar styrelsen


Nyhetsarkiv
Restriktioner corona!2021-01-22 15:32
Anpassningar Corona2020-04-02 10:10
Mat på Kick offen2019-08-16 16:35
Sommarbrev 20192019-06-27 10:07
Träningstider HT192019-06-13 14:53
Internutbildning 21/32019-02-10 11:12
Träningstider HT182018-06-14 20:57
Grupper VT182018-01-13 11:41
Ledarlön HT172017-12-17 11:08