SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Info från Idrottsförvaltningen
2020-08-10 09:41

Hej alla tränare!

Här kommer info från Stockholm Stads idrottsförvaltning gällande lokaler i höst. För info så har jag beställt ett gäng nyckelkort till de flesta av er nya tränare, jag kommer dela ut dem första eller andra veckan på terminsstarten.


Hej alla!


På måndag den 17 augusti börjar, för de flesta av er, inomhussäsongen 2020-2021. 


Då kan det vara bra att veta att vi alla har ett gemensamt intresse av att kunna nyttja våra fina anläggningar på ett optimalt sätt. Vi vill ju ha så bra beläggning på våra anläggningar som det bara går. 


Starten av en ny säsong medför ibland att nya regler införs och gamla regler behöver påminnas om. Därför kommer vi nedan att gå igenom vad som gäller och hur det skall fungera. 


Bokningsbekräftelser Ni har under våren och sommaren fått bekräftelser på vilka bokningar ni har kommande säsong. Ni kan också se era bokningar i Interbook under ”Visa bokningar”. Gå gärna igenom era bokningar redan från början och titta efter om det är några tillfällen som är uppbokade av annan verksamhet eller tillfällen som ni inte kommer att nyttja – boka av dessa. 


Nyckelkort I de flesta av våra anläggningar kommer ni in genom att visa ett nyckelkort. Kom ihåg att alltid använda er av kortet när ni kommer till träningen eller matchen, oavsett om dörren står uppställd eller någon annan släpper in er. När ni ”blippar” kortet så läser systemet av att ni är på plats. Detta underlättar ambulerande tillsynsmännens scheman då de inte behöver åka till hallen lika ofta. Se alltid till att rätt kort är aktiverad på rätt bokning. Detta gör ni själva i Interbook. Om ni är i behov av fler kort hör av er till oss på bokningen så löser vi det. 


Alltid en ledare på plats Vid varje bokningstillfälle måste det alltid finnas minst en myndig ledare över 18 år på plats. Detta är viktigt då det ibland kan förekomma oväntade incidenter och då måste det finnas en ansvarig på plats. Ledaren skall också vara den som kommer först och lämnar bokningstillfället sist. Om en ledare vid upprepande gånger inte är sist kvar kommer tiden bli avbokad.

 

Avbokning Kom ihåg att boka av de datum ni inte kommer att använda så att andra föreningar/kunder får möjlighet att boka in sig. Vi vill ju alla att hallarna skall användas så mycket som möjligt. (behöver ni avboka en tid, mejla vasamejlen i så god tid som möjligt så löser vi det)


Ej nyttjad tid Under säsongen kommer inga påminnelser att förekomma om ni inte nyttjar er tid. Vi kommer debitera en tilläggsavgift redan vid första tillfället. Om en tid inte använts 3 gånger i rad så kommer den tiden att avbokas och vara tillgänglig för andra att boka på Interbook. Tilläggsavgiften är idag på 500 kr/timme. Om en bokning är 2 timmar kommer alltså tilläggsavgiften för det tillfället bli 1000 kr. 


Ej återställd materiel/redskap Gymnastiksalarna används dagtid av skolorna för sin idrottsundervisning och skolpersonalen förväntar sig att salen, på morgonen, skall se ut som när hen gick hem dagen innan. Detta gäller alla anläggningar.. 


Under den senaste säsongen har det ibland varit lite stökigt efter några bokningar. Ofta har man glömt att plocka undan materiel eller ställt redskap på fel ställen. Alla redskap i form av plintar, bockar, mattor, mål, simlinor mm ska återställas i förråd om det finns, annars på markerade ytor. Bänkar ska ställas längs med långsidesväggarna på sina fötter alternativ hängas på konsoler. Bänkarna ska absolut inte lämnas nerfällda på högkant. Detta för att städpersonalen lätt skall kunna torka golven utan att först behöva ställa iordning bänkarna. Om innebandysarg använts ska den plockas isär och placeras på sin angivna plats i förrådet. Basketbollkorgar ska hissas upp och inte lämnas nersänkta. Plocka alltid undan material efter bokad tid! Det är vårt gemensamma intresse att salen lämnas på sådant sätt som vi själva önskar att den skall se ut när vi själva kommer dit. 


Kom också ihåg att se till att alla fönster och dörrar är stängda när ni lämnar salen och skolan. Ledaren som är den sista personen som lämnar skolan ser alltid till att ytterdörren stängs. För att vara säker på att dörren stängts och är låst ryck gärna lite i den! Nöddörren får endast användas vid nödfall. 


Ej bokad tid Före och efter varje bokning kan man använda omklädningsrummet i max 30 min. Därefter ska man vara ute från anläggningen. Var ute i god tid! Om ni fortsätter att vara i hallen utan en bokning kan ni få en tilläggsavgift enligt privat taxa. Vår personal planerar sina scheman efter den tid som är bokad. 


Dela informationen bland medlemmarna och lagen Det åligger nu er som förening att se till så att alla ledare och ansvariga inom föreningen erhåller denna information. Detta är den enda påminnelse som skickas ut under året. 

All info finns också tillgänglig på vår hemsida, www.stockholm.se/bokningen under ”Ansvar och riktlinjer vid förhyrning”. 


Vi ser fram mot en härlig idrottssäsong och ett stort nyttjande av våra fina anläggningar. 


Med vänlig hälsning,

Idrottsförvaltningen Nyhetsarkiv
Restriktioner corona!2021-01-22 15:32
Anpassningar Corona2020-04-02 10:10
Mat på Kick offen2019-08-16 16:35
Sommarbrev 20192019-06-27 10:07
Träningstider HT192019-06-13 14:53
Internutbildning 21/32019-02-10 11:12
Träningstider HT182018-06-14 20:57
Grupper VT182018-01-13 11:41
Ledarlön HT172017-12-17 11:08