Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Vasa Gymnastik!
Vasa Gymnastik bedriver truppverksamhet som består av grenarna hopp, matta och fristående (dans). Gymnasterna tränar två gånger i veckan för att de ska få mer tid att utvecklas som gymnaster och träffa sina gymnastikkompisar. Vasa Gymnastik tror på rörelseglädje och på träningarna bedrivs gymnastik med fokus på både teknik, stil och lek. 

Vasa Gymnastiks värdeord:

GEMENSKAP
Jobbar vi med exempelvis genom 
 • kick offer för ledarna vid varje terminsstart
 • aktivitetsbidrag till grupperna för att göra gemensamma aktiviteter utanför ordinarie träning
 • gemensamma läger och uppvisningar
SAMARBETE
Jobbar vi med exempelvis genom
 • kontinuerliga samarbetsövningar för gymnasterna
 • att tränare hjälper varandra mellan grupper
ENGAGEMANG
Jobbar vi med exempelvis genom
 • vårt lärlingsprogram där äldre gymnaster lär sig att bli tränare
DELAKTIGHET
Jobbar vi med exempelvis genom
 • vårt gymnastråd där gymnasterna får diskutera och tycka till om verksamheten 
 • att på träningarna involvera gymnasterna kring upplägg, mål, aktiviteter m.m.
TRYGGHET
Jobbar vi med exempelvis genom
 • att alltid vara minst 2 tränare varje träning
 • att alltid ha en tränare över 18 år på varje träning
 • erbjuda alla våra tränare intern och extern utbildning

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Revisor + ledamot + valberedare sökes
2020-10-21 16:27
Den 9:e december är det dags för Vasa Gymnastiks årsmöte. Mer information och handlingar kommer ut i november. 

Men redan nu vill styrelsen meddela att de söker förstärkning på olika områden. Vi hoppas att du vill nominera dig själv eller någon annan till någon av nedan poster!

1 revisor: 
Föreningen har haft samma revisor i flera år nu och det är dags för henne att lämna över facklan till någon annan. Revisorns uppgift är att granska föreningens räkenskaper. Hittills har detta gjorts en gång om året, på hösten, där revisorn och kassören går igenom bokföringen och mötesprotokoll. 

För att vara revisor behöver du ha grundläggande kunskaper i ekonomi. 

Detta är en enkel post som tar väldigt lite tid i anspråk. Men dock en viktig post så att föreningen fortsätter hantera ekonomin och viktiga handlingar på rätt sätt. 

1 ledamot till styrelsen: 
På årsmötet kommer vår kära Josefine Söder att kliva av styrelsen efter en trogen tjänst på 8 år. Därför letar styrelsen nu efter en ny ledamot. 

Den kompetens som styrelsen efterfrågar hos den nya ledamoten är gymnastikkunskaper. Är du kanske tränare i föreningen idag och vill ta steget in i styrelsen? Eller har du tidigare varit gymnast och känner att du inte kan engagera dig som tränare men gärna är med i styrelsen?

Då är du den vi söker!

Som ny ledamot får du tid på dig att lära känna föreningen och styrelsen under det första året. Möten sker ca 3-4 gånger per termin med en helgkonferens på hösten. Mötena är två timmar långa och sker roterande hemma hos de olika ledamöterna i styrelsen. Styrelsen är ett härligt gäng med stor vilja att både förvalta och utveckla föreningen. 

1 ledamot till valberedningen: 
Idag består valberedningen av engagerade Fredrik Holmström. Han skulle nu behöva förstärkning och därför söker vi ytterligare en till valberedningen. 

Valberedningens jobb är att föreslå personer till styrelsen på årsmötet. Uppdraget handlar mycket om att söka kontakt med intresserade personer och personer som blivit nominerade av andra i föreningen. 

Vill du nominera någon till någon av dessa poster?
Eller är du själv nyfiken på någon av posterna och vill veta mer? 

Kontakta oss på vasagymnastik@gmail.com så blir du kopplad till rätt person. 

Vision 2025 var fokus på styrelsens konferens
2020-09-26 17:34
I helgen har styrelsen haft sin årliga konferens. Som vanligt diskuterades året som gått, året vi är i nu och hur året framåt ser ut. Men helgens stora fokus låg på att diskutera en ny vision till 2025. 

För ca 5 år sen satte föreningen en vision för 2020 som lyder: 

Vi är en etablerad gymnastikförening inom Stockholm med en erkänd stark värdegrundskultur. Vasa Gymnastiks värdegrund känns till och efterlevs av alla medlemmar, för att vi skapar goda förutsättningar för gemenskap, engagemang, samarbete, trygghet och delaktighet.


Nu var det dags att spåna fram nya planer för föreningen på lång sikt och förutom tankar kring ny vision diskuterades även en uppdatering av nuvarande värdegrund och värdeord. Diskussionerna handlade inte om drastiska förändringar utan snarare om hur vi kan synka de strategidokument vi har på ett bättre sätt och koppla dem tydligare till verksamheten. 


Mer information kommer självklart att spridas till alla när styrelsen har kommit längre i arbetet. 

Anmälan stängd för höstterminen
2020-09-11 18:51
Vi har stängt anmälan till alla våra grupper nu inför hösten då terminen har dragit igång. 

Du kan anmäla ditt barn till vår förtursgrupp under fliken "Medlemskap" här till vänster. Då finns du med i våra mejlutskick och vi hör av oss och berättar när vi öppnar upp för fler anmälningar, vilka grupper det berör och när och hur du kan anmäla ditt barn. 


10 tränare på kurs i helgen
2020-08-31 21:29
I helgen gick hela 10 av VG:s tränare kursen ”Gymnastikens baskurs - träning och tävling”.

Det är den första kursen som alla tränare måste gå. Den är mastig och lång men otroligt matnyttig! 

Utbildade tränare är en förutsättning för att både gymnaster, tränare och föreningen ska utvecklas. 

Vi är superglada över att både ha Så många engagerade ungdomar samt föräldrar som vill utbilda sig och lära sig mer om sporten och om ledarskap. TACK för ert engagemang, utan er, ingen verksamhet! 
VG:s första digitala kick off
2020-08-28 10:05
Vasa Gymnastik är stolta över att ha hela 60 tränare och 8 lärlingar med oss in i hösten 2020! Varje grupp har någonstans mellan 6-12 tränare i sitt tränarteam även om alla inte är med på plats samtidigt. 

Varje terminsstart börjas alltid med någon form av kick off med tillhörande tränaraktivitet som ofta brukar bli en middag tillsammans. 

I coronatider fick vi nu tänka om lite. 

Igår hade därför VG sin första digitala kick off där ca 60 % av föreningens tränare var representerade! Vi pratade om terminen som kommer, påminde om handlingsplaner för olika krissituationer, hur vi hanterar corona under terminen, såg några filmer om livslångt idrottande och diskuterade ett uppdaterat arvodessystem. 

För att inte tappa det sociala så får varje tränarteam ses själva för att äta middag tillsammans och diskutera mål och aktiviteter inför terminen. Denna middag bjuder föreningen på. 

Redan nu har flera tränarteam haft sin middag och andra har bokat in den i september. 

Vi tränare är nu redo att ta oss an en spännande höst, följ med oss vetja!
Nyheter från våra grupper
Ledare, 11/09 17:33 
Lila grupp, 11/09 16:18