SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vasa Gymnastiks historia

Föreningen grundades den 8:e oktober 2012 av vännerna Jessica Pettersson, Lina Landqvist och Josefine Söder. Alla tre kom från större gymnastikföreningar där de kände att en röd tråd samt värdegrundsarbetet hade hamnat i skymundan och där elitsatsningar låg högt i fokus.

 

Vännerna ville med Vasa Gymnastik skapa en förening som satsade hårt på värdegrundsarbetet och som även kunde bli ett komplement till de övriga elitsatsande gymnastikföreningarna i Stockholm. Utifrån dessa tankar började föreningens värdegrund och verksamhetsidé att formas.

 

På vilket sätt började föreningen tidigt att jobba med värdegrundsfrågan?

En skriftlig värdegrund sattes på pränt redan dag ett. Under andra året gick några föreningsrepresentanter Rädda barnens kurs ”High Five” för att kunna utforma en handlingsplan för mobbning och kränkningar. Kick offer för ledare för att stärka gemenskapen och öka kunskapen bland ledarna har funnits med sen Vasa Gymnastik drog igång de första grupperna, grön och svart grupp, hösten 2013.

 

Hur ställer sig föreningen till tävlingar då?

Inställningen till tävling har från start varit att tävling är ett roligt inslag i gymnasternas aktiviteter och ett sätt att öka motivationen och utveckla gymnasterna än mer. Däremot har aldrig resultat stått i fokus, utan det har varit resan dit och upplevelsen som har lyfts som viktig.

 

Föreningen deltog på sin första tävling redan våren 2013 där gymnasterna själva fick anmäla om de ville dela på tävlingen eller inte. De som ville tävla fick då gå på separata tävlingsträningar för att inte påverka de ordinarie träningarna där då vissa inte ville tävla. På ett liknande sätt har föreningen fortsatt att jobba med tävlingar och tävlingsträningar, så att tävlingssugna och de som inte är intresserade av tävling fortfarande ska kunna träna tillsammans.